Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със 147 1.9 JTDM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със 147 1.9 JTDM

Здравейте колеги,
    Kолата е 147 1.9 jtdm 16v.
    Преди месец ми се появи следният проблем:
    при потегляне на един светофар усетих че колата не потегля при нормално подаване на газ..
    След по-настойчиво натискане забелязах ,че двигателя не може вдигне обороти и се усещаше все едно се задавя.
    След като изгасих и запалих отново оборотите бяха нестабилни , подадох газ докрай за няколко секунди и след кълбо от бял дим оборотите се нормализираха и потеглих без проблеми.
    Закарах колицата на диагностика при която ми намериха грешка в дебитомера, всичко останало беше в норми.
    Дебитомера беше сменен /двигателчето мърка сега /но гореописания проблем се появява спорадично и напълно непредвидимо, най-често след потегляне на някой светофар.
    Очевидно пак ще се посещава сервиз но все пак някакви идеи от Ваша страна биха ми помогнали много.

Благодаря Ви предварително!!
    Last edited by istix6; d.m.y г., 02:13.
    Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Според описанията на проблема, най-вероятно ти е запушен катализатора
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Според описанията на проблема, най-вероятно ти е запушен катализатора
      Колегата има право!От там трябва да започнеш според мен!
      Audi A6 3.0 TDI
      Infiniti FX35

Comment

Мерси много за съвета, ще го погледна и ще дам отзив
        Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Comment

ако е от запушен катализатор няма да го прави от време на време,в повечето случай като е запушен катализатора действа като моторна спирачка,няма да има моштност на високите обороти.

Comment

Как се разбира дали е запушен катализатора?
            2014: Deutschland über alles

Comment

най лесно и безболезнено е като откачиш трабата на ауспуха преди катализатора,караш и ще видиш дали има разлика във вървенето на колата.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Ако оставиш колата да работи на място край нея започва да миреше гадно, като на развалени яйца...също до известна степен ще е мудна

Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщение
                най лесно и безболезнено е като откачиш трабата на ауспуха преди катализатора,караш и ще видиш дали има разлика във вървенето на колата.
                Той е бензин и при него определено ще е полезнено най малко ще го чуят в 2-3 квартала

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

Първоначално публикувано от istix6 Покажи съобщение
                Мерси много за съвета, ще го погледна и ще дам отзив
                Да това е на първо четене!
                Почни от там, но може и от друго да е, но лично аз се съмнявам!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

При мен, на същия двигател, проблемът беше от дебитомер И запушена EGR клапа. В youtube има клипче как се сваля EGR точно на JTD 16V. Пробвай да я почистиш. Аз моята директно я затапих.
                  Ето и линка:

http://www.youtube.com/watch?v=1go_PUmx0WE

Иначе при мен симптомите бяха съшите - няма мощност и не иска да се развърти двигателя, само че пушека зад колата беше черен.
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                  Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                  Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                    При мен, на същия двигател, проблемът беше от дебитомер И запушена EGR клапа. В youtube има клипче как се сваля EGR точно на JTD 16V. Пробвай да я почистиш. Аз моята директно я затапих.
                    Ето и линка:

Иначе при мен симптомите бяха съшите - няма мощност и не иска да се развърти двигателя, само че пушека зад колата беше черен.
                    При теб проблема хаотично ли се появяваше или колата беше като задавена през цялото време ?
                    Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Comment

Първоначално публикувано от istix6 Покажи съобщение
                      При теб проблема хаотично ли се появяваше или колата беше като задавена през цялото време ?
                      Отначало се появяваше рядко и се оправяше като изрежа колата над 3000 оборота. Рядко - разбирай веднъж на 4-5 паления. Постепенно започна да се проявява по-често и накрая ставаше всеки път като карам колата. Иначе "забиваше" когато си иска, не веднага след като я запаля.
                      Alfa Romeo 146 ti

Comment

Ето и линка:

Тва със затпването на ЕГР при твоята кола не е добре

П.С.При колегата е малко вероятно да пуши бяло от ЕГР,има друг проблем колата
                        Last edited by Mury; d.m.y г., 14:37.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          като се измери налягането на изгорелите газове преди катализатора, при определени условия

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Тва със затпването на ЕГР при твоята кола не е добре

П.С.При колегата е малко вероятно да пуши бяло от ЕГР,има друг проблем колата
                            Записва грешка в компютъра, само това. Иначе харчи и върви идеално.
                            Alfa Romeo 146 ti

Comment

Записва грешка в компютъра, само това. Иначе харчи и върви идеално.
                              А мислиш ли че при определен брой записани грешки няма да влезе в сервизен режим
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X